Christmas Food Festival

Δοκίμασε, αγόρασε, γιόρτασε!

4, 5 & 6 Δεκεμβρίου - Helexpo Palace Μαρούσι

Επισκέπτης στο Φεστιβάλ των γευστικών απολαύσεων

Θέλεις να τα δεις, να τα γευτείς και να τα απολαύσεις όλα. Ας οργανωθούμε...

Δημοσιεύτηκε από αθηνόραμαUmami.gr 03/12/2015

Η βόλτα στα περίπτερα της γεύσης

Φυσικά, θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από τα περίπτερα των εκθετών, μερικοί από τους οποίους έχουν έρθει από μακρινά μέρη της Ελλάδας, για να μας δείξουν τα προϊόντα τους. Το αν θα επιλέξουμε να διαχωρίσουμε τις δοκιμές μας (αρχίζοντας π.χ. από τις αλμυρές γεύσεις για να συνεχίσετε με τις γλυκές και τα αλκοόλ) είναι θέμα προσωπικής προτίμησης, αλλά εν τέλει, είναι και μια καλή ιδέα. Θα τα γυρίσουμε όλα τα περίπτερα, ώστε να οργανώσουμε καλύτερα τις αγορές μας έχοντας μια συνολική εικόνα. Χρήσιμο είναι να ρωτήσουμε από την αρχή για τη διαθεσιμότητα του προϊόντος που μας ενδιαφέρει να αγοράσουμε, για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων. Μερικά τελειώνουν νωρίτερα απ' ό,τι φανταζόμαστε… Τι θα βρούμε; Τυριά, αλλαντικά, γλυκίσματα και μαρμελάδες, θαλασσινά ντελί, ιδιαίτερα προϊόντα σαν τα σαλιγκάρια ή την τρούφα, υγιεινά εδέσματα, κυνήγι και βιολογικά κρεατικά, σπιτικές σάλτσες λαχανικών και αλείμματα κάθε είδους, όσπρια ονομασίας προέλευσης, παραδοσιακά και σύγχρονα ζυμαρικά, κρασιά μικρών παραγωγών, μπίρες ελληνικής μικροζυθοποιίας, αποστάγματα…

Όλος ο χώρος μια γιορτή

Στον κεντρικό χώρο του Φεστιβάλ -που δεν θα χρειαστεί να ψάξετε- θα συμβαίνουν πολλά. Θα είναι κυριολεκτικά ένα "Θέατρο των Γεύσεων" με συνεχόμενα happenings, που θα περιλαμβάνουν ανοιχτές κουζίνες, ομιλίες παραγωγών και τέτοια πολλά και ενδιαφέροντα. Εκεί ακριβώς, για παράδειγμα, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος θα βάλει γιορτινές κατσαρόλες σε συνεργασία με την "Εργον", η Ντίνα Νικολάου θα φτιάξει μαρμελάδες και ζελέ από κρασί με τους Αμπελώνες Αντωνόπουλου, ο Γιάννης Μπαξεβάνης θα μαζέψει τα παιδιά για διασκεδαστικά μαγειρέματα… Εκεί δίπλα, θα υπάρχει και το εστιατόριο, ένας χώρος για διαλείμματα χαλάρωσης, όπου θα μπορείτε να γευτείτε απλά πιάτα, με τη σφραγίδα του Intercatering, φτιαγμένα με ξεχωριστά υλικά από τους παραγωγούς του Φεστιβάλ! Η μεγάλη καινοτομία του φετινού Φεστιβάλ, όμως, ονομάζεται Spirits Avenue. Στον δρόμο των spirits και των αποσταγμάτων, θα  υπάρχουν δυνατά ονόματα της Bar Academy, που θα μας συνοδεύσουν σε γευσιγνωσίες και ελεύθερα μαθήματα για bartending στο σπίτι, μια πραγματική εμπειρία για γνώστες κι ερασιτέχνες…

Εδώ μαθαίνεις, συνδυάζοντας γνώση με απόλαυση

Σ' αυτό το φεστιβάλ, έχει κανείς την ευκαιρία να γνωρίσει σε βάθος το γευστικό αντικείμενο… του πόθου του, έχοντας για δάσκαλο πάντα έναν από τους καλύτερους γνώστες του είδους. Τα "Εργαστήρια Γεύσης" όλων των μέχρι τώρα Φεστιβάλ που έχει οργανώσει το Αθηνόραμα είναι αξιομνημόνευτα και όλοι τα έχουν χαρεί. Το κόστος συμμετοχής είναι 8€ και καλό είναι να κλείσετε θέση το συντομότερο εδώ. 
Πάρτε μια γεύση από τα θέματα:

Αγρόκτημα Νομικός Σαντορίνη Αγρόκτημα Νομικός Σαντορίνη

Κρασί, αλκοόλ

Γευσιγνωσία Αφρωδών Οίνων με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW. Κάθετη γευσιγνωσία Αμπελώνων Αντωνόπουλου με τον Αργύρη Τσακίρη. Τα στυλ των Ουίσκι με τον Δημήτρη Αντωνόπουλο. Πλατό τυριών και η αρμονία τους με κρασί, τσίπουρο και μπίρα, με τον Ηλία Μαμαλάκη. Όλοι οι τύποι της μπίρας και με τι συνδυάζονται, με τον σομελιέ Χρήστο Σιώμο. Σπάνιες ποικιλίες από τον διεθνή αμπελώνα, με τον σομελιέ Χρήστο Σιώμο. Τα κοκτέιλ της γιορτής, με τον bartender Χρήστο Χουσέα.

Τυρί, προσούτο, σοκολάτα

Ο Ηλίας Μαμαλάκης είναι μάλλον ο καταλληλότερος για να μας βάλει στον κόσμο των μοναδικών "παλαιωμένων τυριών " απαντώντας στο τι, γιατί και πώς μαζί με την ανάλογη γευσιγνωσία, βέβαια. Η Νανά Δαρειώτη, πάλι, θα επικεντρωθεί στις διαφορές των θρυλικών αλλαντικών, του ιταλικού προσούτο και του ισπανικού χαμόν, περνώντας και από το ελληνικό… Και ο Δημήτρης Αντωνόπουλος θα χτυπήσει τις πιο λεπτές χορδές των… σοκολατόπληκτων με θέμα "Σοκολάτα γάλκτος v/s μαύρη σοκολάτα"...

Ετοιμάζουμε τα γιορτινά τραπέζια μας με γνωστούς σεφ

Όσες συνταγές και να διαβάσεις, ποτέ δεν θα πάρεις αυτό που σου δίνει μια ζωντανή επίδειξη μαγειρικής, στην οποία έχεις απ' ευθείας επαφή με τον σεφ, μαθαίνεις βασικά και χρησιμότατα tips και φυσικά, δοκιμάζεις το αποτέλεσμα (με κόστος 12€). Είναι βέβαιο, ότι τα γιορτινά μας τραπέζια θα έχουν άλλο επίπεδο φέτος, καθώς οι συνταγές των σεφ θα γίνουν παιχνιδάκι!


Κλείστε θέσεις εδώ.

Τι θα διαλέξετε;

-Το Holy Christmas Burger Tree με τον απρόβλεπτο και πληθωρικό Ηλία Σκουλά του Food Mafia;
Burger αντί γαλοπούλας, λοιπόν, σε εκδοχές Santa Burger Claus και Slider Night!


-Nοστιμότατα γιορτινά μαγειρευτά με "άγρια" υλικά από τον… όχι και τόσο ήμερο Δημήτρη Σκαρμούτσo, που συνδυάζει τα άγρια μανιτάρια και την πολύτιμη τρούφα με το πολύ νόστιμο κρέας του τράγου, που -ας μην ξεχνιόμαστε- δεν είναι παρά το αρσενικό ενήλικο κατσίκι…


- Γιορτινά πιάτα με ιταλικό χρώμα, όπως το ριζότο με αχλάδι και γκοργκοντσόλα, σε ένα πλήρες υπέροχο γιορτινό μενού θα μας δείξει ο Έκτορας Μποτρίνι


- "Όλο κάστανο" με τον Olivier Campanha, που θα βάλει το αγαπημένο υλικό σε όλο το γιορτινό τραπέζι, ετοιμάζοντας πιάτα με εξαντρίκ συνδυασμούς όπως μόνο εκείνος ξέρει...


- Ένα τραπέζι με εξωτικό χρώμα Ταϋλάνδης, που θα επαναλαμβάνουμε όλο το χρόνο συναρπάζοντας τους φίλους μας, από τον ειδικικό στην απω-ανατολίτικη μαγειρική Γιώργο Βενιέρη του Oozora…


- Διαφορετικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες με τη δημιουργικότατη και αγαπημένη Εβίτα Παπαχαραλάμπους του Evita Loves Cakes…


- Cookies γλυκά και αλμυρά με εντυπωσιακούς συνδυασμούς υλικών, από την Ντίνα Νικολάου, που δεν χρειάζεται συστάσεις…


- Παιχνίδια με τη σοκολάτα με απρόβλεπτα υλικά, σε πρωτότυπες συνθέσεις που θα σας συναρπάσουν, θα παρουσιάσει ο patissier του Βαρούλκου Θοδωρής Μωυσίδης.


- Ασυνήθιστα μελομακάρονα και πειραγμένες δίπλες! Όταν ο Αλέξανδρος Καρδάσης (Αθήρι) μετατρέπει τα παραδοσιακά μας γλυκά σε εδέσματα για το γιορτινό τραπέζι, δεν αμφιβάλλουμε για τη γεύση και την επιτυχία…


- Κάστανο και φίλοι… Το κάστανο και οι συνδυασμοί του είναι το θέμα για υπέροχα γλυκίσματα που θα μας μάθει να φτιάχνουμε ο αγαπημένος patissier Διονύσης Αλέρτας και δεν θα χάσουμε με τίποτα το μάθημα αυτό, γιατί… μας αρέσουν και οι δυο.

Spirits Avenue: γίνε bartender στο σπίτι σου!

H Bar Academy είναι η πρώτη barschool της πόλης, που έβγαλε τετράδια πάνω στις μπάρες! Δείτε το πρόγραμμα και αποφασίστε σε ποιο από τα αγαπημένα σας spirits θα γίνετε expert! Τα μαθήματα θα είναι απολαυστικά, βέβαια, στο μπαρ με τα καθίσματα που θα συναντήσετε στη Λεωφόρο των Αποσταγμάτων. Τα projects, λοιπόν, είναι δυο:
Το ένα αφορά τα σεμινάρια με τον expert Χρήστο Αξαρλή και θέματα τις βασικές πληροφορίες για τα αποστάγματα. « Θα μιλήσουμε για όλα τα basics ποτά, τη βότκα, το τζιν, την τεκίλα, το Metaxa, από το πώς παράγονται, μέχρι πώς τα δοκιμάζουμε και τι χαρακτηριστικά μας βγάζουν», μας εξηγεί. To δεύτερο κομμάτι είναι αυτό της ανάμιξης. Προτάσεις και χρηστικές συμβουλές για το πώς με ό,τι υπάρχει στο σπίτι, μπορούμε να φτιάξουμε ευχάριστα cocktails. Εκεί, θα πάρετε και τις βασικές γνώσεις του bartending με απλές συνταγές, για να μάθετε να δημιουργείτε τα δικά σας κοκτέιλ με απλά υλικά: ένα apperitivo, ένα welcome drink, ένα after ποτό για τα σπιτικά σας καλέσματα...

Ένα Φεστιβάλ γεύσης και για παιδιά

Τα παιδιά, φυσικά, θα τα πάρετε μαζί και θα περάσουν αξέχαστα. Τρεις μέρες με δημιουργικά παιχνίδια, κατασκευές, αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικά παιχνίδια και, φυσικά, μαγειρική! Ο Γιάννης Μπαξεβάνης, ο γνωστός σεφ των παιδιών, θα "παίξει" μαγειρεύοντας σε ένα μοναδικό γευστικό happening, και συγχρόνως θα γνωρίσει στα παιδιά καινούργια προϊόντα, θα τα μάθει να δοκιμάζουν νέες γεύσεις που θα συμβάλλουν στην υγιεινή διατροφή τους. Δείτε τις εκδηλώσεις για τα παιδιά εδώ.


Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το φεστιβάλ

Ντίνα Γκρουμούτη dgroumouti@athinorama.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας ενδιαφέρει ή να μας ενημερώσετε για τις παρατηρήσεις σας στα παρακάτω στοιχεία:

210 74 50 100