Christmas Food Festival

Δοκίμασε, αγόρασε, γιόρτασε!

4, 5 & 6 Δεκεμβρίου - Helexpo Palace Μαρούσι

Στη Λεωφόρο των Spirits γίνεσαι bartender

Cocktails για να φτιάξεις στο σπίτι και τα μυστικά των spirits από τους experts

Δημοσιεύτηκε από αθηνόραμαUmami.gr 03/12/2015

Συνηθίζετε να απολαμβάνατε το ποτό σας σε κάποιο μπαρ ή εστιατόριο, αλλά δεν έχετε μάλλον σκεφτεί ότι μπορείτε να το φτιάχνετε εξ ίσου καλά στο σπίτι! Αρκεί να περάσετε λίγη ώρα στη Λεωφόρο των Αποσταγμάτων, που έχει διαμορφωθεί ειδικά για το Christmas Food Festival (4-6 Δεκεμβρίου Helexpo Μαρούσι) με μια στάση στο μπαρ που έχει στηθεί εκεί, ώστε να πάρετε μια καλή γεύση για το πώς θα δημιουργήσετε δικές σας συνταγές και να στήσετε αυτοσχέδιες cocktails στιγμές, με παντρέματα "εύκολων" υλικών, ανά περίσταση. Σκεφτείτε ένα ευχάριστο ποτό για apperitivo ή ένα ντελικάτο welcome στο δείπνο με φίλους. Για το πώς θα το ετοιμάσετε, θα σας κατευθύνει ο ειδικός Μπάμπης Καϊδαλίδης και το έμπειρο team της σχολής Bar Academy.


Ειδικά για το Φεστιβάλ, όπως μας λέει και ο Μπάμπης η Bar Academy έχει ετοιμάσει δυο βασικά project. Το ένα αφορά σεμινάρια με τον expert Χρήστο Αξαρλή, με όλα όσα πρέπει να ξέρει κανείς για τα βασικά αποστάγματα.
«Θα μιλήσουμε για όλα τα basics ποτά, τη βότκα, το τζιν, την τεκίλα, το Metaxa, το ουίσκι: από το πώς παράγονται, μέχρι πώς τα δοκιμάζουμε και τι χαρακτηριστικά μας βγάζουν».
To δεύτερο κομμάτι είναι αυτό της ανάμιξης. Θα πέσουν στο μπαρ του φεστιβάλ, πολλές προτάσεις και χρηστικές συμβουλές για το πώς με εύκολα υλικά και ότι υπάρχει στο σπίτι μπορούμε να φτιάξουμε ευχάριστα cocktails. «Όλοι έχουμε μια κάβα στο σπίτι με μια βότκα, ένα ουίσκι, ένα ρούμι, που είναι δύσκολο να καταναλώνεται σε μόνιμη βάση straight. Δίνουμε, λοιπόν, τις απαραίτητες κατευθύνσεις στους επισκέπτες του Φεστιβάλ, για να απολαύσουν τα ποτά με γρήγορες και εύκολες αναμείξεις με υλικά, που βρίσκονται στα ντουλάπια του σπιτιού μας».



 

"Το cocktail στο σπίτι είναι εύκολη υπόθεση, με παιχνιδιάρικες προεκτάσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα αλκοολούχο ποτό, ένα γλυκό και ένα όξινο συστατικό. Όλοι μας έχουμε στο σπίτι κάποια γλυκαντική ουσία, μέλι ή μαρμελάδα, επίσης σίγουρα μπορούμε να βρούμε ένα λεμόνι ή ένα πορτοκάλι…." μας λέει ο Μπάμπης Καϊδαλίδης. Τα υπόλοιπα θα τα μάθουμε στο Christmas Food Festival, στο spot της Bar Academy. Δείτε αναλυτικά και το πρόγραμμα για να είστε προετοιμασμένοι…

Ο Χρήστος Αξαρλής επί τω έργω Ο Χρήστος Αξαρλής επί τω έργω

Η Bar Academy και το πρόγραμμά της

H Bar Academy, είναι η πρώτη barschool της πόλης, που έβγαλε τετράδια πάνω στις μπάρες. Το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα είναι πλήρες, αποτελείται από τρία επίπεδα και κάνει focus στην ολοκληρωμένη εκμάθηση των ποτών, των cocktails, του καφέ και του bartending. Σήμερα, έχει δυο πολύ λειτουργικές εγκαταστάσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με κανονικά bar και ενημερωμένη κάβα και "τρέχει" με πολύ μεγάλη επιτυχία το Athens Bar Show, τη μοναδική έκθεση για επαγγελματίες του τομέα. Στην πράξη φαίνεται η δράση της σχολής, με απόφοιτους να ξεπερνούν τους 2000 επαγγελματίες, με αρκετούς από αυτούς να βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της spirits κοινότητας. Για όσους θέλουν να πάνε ένα βήμα παρακάτω, στην Βar Academy παραδίδονται ολοκληρωμένα master classes, που  προσεγγίζουν την δημιουργία των cocktails από το α ως το ω, την επεξήγηση των απαραίτητων εργαλείων και ό,τι χρειάζεται για να μάθει ο καταναλωτής να φτιάχνει σωστές συνταγές.


Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Χρυσούλα Κυριακοπούλου ckyriakopoulou@athinorama.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας ενδιαφέρει ή να μας ενημερώσετε για τις παρατηρήσεις σας στα παρακάτω στοιχεία:

210 74 50 100