Christmas Food Festival

Δοκίμασε, αγόρασε, γιόρτασε!

4, 5 & 6 Δεκεμβρίου - Helexpo Palace Μαρούσι

Minoan Fruits, όχι μόνο φρούτα!

Οι χρυσοί καρποί της μινωικής γης

Δημοσιεύτηκε από αθηνόραμαUmami.gr 27/05/2015

Μπορεί τυπικά όλα να ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2007, ωστόσο η οικογένεια δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στην παραγωγή και την εμπορία προϊόντων. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, η εταιρεία έχει προχωρήσει στη δημιουργία μίας ομάδας επίλεκτων παραγωγών, πιστοποιημένων. Έτσι, εκτός από το κύριο προϊόν της, που είναι το επιτραπέζιο σταφύλι, διαθέτει και προϊόντα άλλων καλλιεργειών, όπως: εξαιρετικής ποιότητας σταφίδα σουλτανίνα αποξηραμένη, σύκα, πεπόνια, ρόδια, καρπούζια, πιπεριές, τα οποία η εταιρεία διακινεί στην εγχώρια αγορά και στο εξωτερικό. Η μονάδα, είναι πιστοποιημένη, ενώ εφαρμόζει συστήματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων,  για την τυποποίηση, συσκευασία και εμπορεία των προϊόντων μας.

Σταφύλι

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες, είναι διαφόρων ποικιλιών και πιστοποιημένοι. Καλλιεργούνται ποικιλίες όπως έξτρα τόμσον, τόμσον, σουλτανίνα κέρινη, μαύρη και κόκκινη, ραζακί κέρινο, μαύρο και κόκκινο, σουπέριορ λευκό και κόκκινο,  red globe και calmeria. Η συσκευασία, όσον αφορά τα επιτραπέζια σταφύλια γίνεται σε σακουλάκια και κουπάκια (ανοικτά και κλειστά, του ενός και δύο κιλών) αλλά και σε μεγάλες συσκευασίες.

Αμπελόφυλλα

«Λίγο πριν το Πάσχα, συλλέγουμε φρέσκα αμπελόφυλλα από τους αμπελώνες μας, που είναι απαλλαγμένα από οποιαδήποτε χημική επέμβαση, τα οποία συσκευάζουμε σε χαρτόκουτα χύμα και flow pack.»

Ελαιόλαδο

Στους πρόποδες του Γιούχτα, του ιερού βουνού των Μινωιτών, παράγεται το εξαιρ. παρθένο ελαιόλαδο «Μινώα Γη», από δικούς τους ελαιώνες πιστοποιημένης ελαιοκαλλιέργειας, όπως και επιλεγμένων παραγωγών – συνεργατών.

Σουλτανίνα

Η αποξηραμένη σταφίδα σουλτανίνα, ποικιλίας κανέρ (κλώνος της σουλτανίνας) καλλιεργείται και παράγεται με τη φροντίδα τοπικών παραγωγών. Βγάζει ωραία αρώματα  μοσχάτου κι έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία brands της εταιρείας. Όλες οι συσκευασίες περιέχουν φύλλα δάφνης, ακολουθώντας τον παραδοσιακό τρόπο φύλαξης του προϊόντος.

Σαλιγκάρια

Ένα ακόμη προϊόν της εταιρείας είναι το σαλιγκάρι της ποικιλίας Helix Aspersa (Müller), που εκτρέφεται σε ανοικτού τύπου σαλιγκαροτροφείο στις Βασιλειές Ηρακλείου Κρήτης. Πρόκειται ουσιαστικά για μικρό σαλιγκάρι, που στην Ελλάδα είναι γνωστό με την κρητική του ονομασία ως χοχλιός, το οποίο υπάρχει και ζει σε όλους τους νομούς της Κρήτης και κυρίως στο νομό Ηρακλείου, (γνωστό και με τη γαλλική του ονομασία ως μικρό γκρι, petit-gris). Χαρακτηριστικό του είδους είναι το χρώμα, καθώς και η σάρκα του, που είναι πιο ανοιχτόχρωμη σε σύγκριση με άλλα είδη σαλιγκαριών.

Ρόδια, πεπόνια, σύκα

Μεγαλώνοντας τη γκάμα των επιλεγμένων προϊόντων, προστέθηκαν κτήματα παραγωγής ροδιού. Μετά τη συγκομιδή, τα ρόδια, μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις, όπου γίνεται διαλογή, συσκευασία και προώθηση τους στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά.
Τα πιστοποιημένα πεπόνια τυποποιούνται επίσης σε χαρτοκιβώτια ή παλετοκιβώτια (μποξ) κατ' επιλογή του πελάτη και διανέμονται στην εγχώρια αγορά.
Τα σύκα που καλλιεργούν είναι ποικιλίας μπαρντατζίκ. Συλλέγονται και τυποποιούνται επί τόπου στο κτήμα και μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας για ψύξη, σήμανση και προώθηση στις εγχώριες και ευρωπαϊκές αγορές.

Φραγκόσυκα, μια πιλοτική παραγωγή

Μία από τις αγαπημένες εναλλακτικές καλλιέργειες  των τελευταίων χρόνων είναι το φραγκόσυκο, το οποίο μάλιστα θεωρείται πολύ καλή πηγή βιταμίνης C και γενικά είναι ευνοϊκό για το αμυντικό σύστημα του οργανισμού. Η Minoan Fruits, διαθέτει πιλοτική παραγωγή, και πολύ σύντομα θα αποτελεί βασικό προϊόν, στη σταθερή γκάμα της εταιρείας.

Οι εγκαταστάσεις

Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που καλύπτουν 2.000 τμ. μέσα σε μια έκταση 10 στρεμμάτων αμπελώνα και συμπεριλαμβάνουν διοικητικούς, αποθηκευτικούς και ψυκτικούς χώρους για την καλύτερη δυνατή συντήρηση των προϊόντων. Ο σύγχρονος  εξοπλισμός τους περιλαμβάνει γραμμές διαλογής και επεξεργασίας νωπών φρούτων και λαχανικών, αυτόματο εμφιαλωτικό μηχάνημα τυποποίησης ελαιολάδου, δεξαμενές συλλογής και αποθήκευσης για το αυστηρά επιλεγμένο έξτρα παρθένο συμβατικό και βιολογικό ελαιόλαδο Π.Ο.Π. (Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης).


Τα προϊόντα μπορείτε να τα βρείτε τα καταστήματα Makro, καθώς και σε επιλεγμένα deli σε Αθήνα και Πειραιά.


Minoan Fruits, Βασιλειές Ηρακλείου Κρήτης, Τηλ.: 2810 233685, www.minoanfruits.gr, info@minoanfruits.gr

Δημήτρης Σταθόπουλος dstathopoulos@athinorama.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας ενδιαφέρει ή να μας ενημερώσετε για τις παρατηρήσεις σας στα παρακάτω στοιχεία:

210 74 50 100