Christmas Food Festival

Δοκίμασε, αγόρασε, γιόρτασε!

4, 5 & 6 Δεκεμβρίου - Helexpo Palace Μαρούσι

Καφές Δανδάλη….με καταγωγή από την Κρήτη

-

Δημοσιεύτηκε από αθηνόραμαUmami.gr 05/05/2015

Η ιστορία…

Το κουβάρι της ιστορίας του καφέ Δανδάλη, ξεκινάει το 1952. Εκείνη την χρονιά ο Αλέκος Δανδάλης δημιούργησε στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου, το πρώτο καφεκοπτείο. Λίγα χρόνια μετά το 1977 το μαγαζί επεκτάθηκε, προσθέτοντας ένα ολοκληρωμένο εργαστήριο ανάλυσης και επεξεργασίας του καφέ. Η μυρωδιά του φρεσκοκκομένου καφέ γρήγορα άρχισε να αποκτά κοινό και να γεννά νέες ανάγκες, όπως η διανομή του συσκευασμένου καφέ. Σε αυτό το δημιουργικό στάδιο ανάπτυξης ανέλαβε η επόμενη γενιά, η οποία έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση. Η αυξημένη ζήτηση, σύντομα οδήγησε στην κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1993, συνολικής κάλυψης 1500τμ.
Σήμερα ο Καφές Δανδάλη είναι συνώνυμος με την ποιότητα, κατέχει ηγετική στην αγορά του ελληνικού καφέ, τόσο στην Κρήτη όσο και σε όλη την Ελλάδα και επιπλέον έχει επεκταθεί στο χώρο του catering, μετά την συνεργασία με την γνωστή ολλανδική εταιρεία Douwe Egberts.

Τα προϊόντα…

Ειδικά ο καφές που παράγεται από την οικογένεια Δανδάλη στην Κρήτη είναι αποτέλεσμα εμπειρίας, που περνάει από γενιά σε γενιά, παράδοσης και τεχνογνωσίας. Επιπλέον, κάθε εκλεκτό χαρμάνι διατηρείται φρέσκο εξ αιτίας της πολύ καλής αεροστεγούς συσκευασίας.
Όλα τα προϊόντα της εταιρείας είναι τα εξής: Ελληνικός καφές, καφές σπυρί, καφές φίλτρου Γαλλικός, καφές Εσπρέσο, coffee magic, coffee magic Maxi, Ζάχαρη stick, καφές παραγωγής  Douwe Egberts, χυμοί Zengo, τσάι AKBAR, ροφήματα, αφεψήματα, ζάχαρη και γλυκαντικά προϊόντα


Θα δοκιμάσουμε τους καφέδες Δανδάλη στο περιπτερό τους, στο Φεστιβάλ Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις, 8, 9 και 10 Μαΐου στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Χρυσούλα Κυριακοπούλου ckyriakopoulou@athinorama.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας ενδιαφέρει ή να μας ενημερώσετε για τις παρατηρήσεις σας στα παρακάτω στοιχεία:

210 74 50 100