Christmas Food Festival

Δοκίμασε, αγόρασε, γιόρτασε!

4, 5 & 6 Δεκεμβρίου - Helexpo Palace Μαρούσι

Τσουρέκι με μήλο και καραμέλα Βενέτη

Νέα, πασχαλινή άφιξη με απίστευτη γεύση

Δημοσιεύτηκε από αθηνόραμαUmami.gr 06/04/2015

Το τσουρέκι εξάλλου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις μέρες του Πάσχα και αποτελεί την αγαπημένη γλυκιά λιχουδιά, είτε σκέτο είτε συνδυασμένο με άλλα υλικά σε διάφορες εκδοχές. Απλό, γεμιστό με σοκολάτα ή φρούτα, με επικάλυψη ή μη, αγαπήθηκε και συνεχίζει να είναι must γεύση για τις γιορτές και όχι μόνο. Και βέβαια, αποτελεί παραδοσιακά το συμπλήρωμα κάθε πασχαλινού δώρου. Στου Βενέτη, η ζύμη φτιάχνεται με την παραδοσιακή συνταγή και όλες οι εκδοχές είναι με εκλεκτά υλικά και πετυχημένους συνδυασμούς.

Η καταγωγή του τσουρεκιού είναι τούρκικη, από τη λέξη «corek» που σημαίνει ψωμί με ζύμη, που περιέχει μαγιά. Η εκδοχή όμως που γνωρίζουμε και αγαπούμε στη χώρα μας υιοθετήθηκε από τους Έλληνες, πιθανότατα κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας, όπου δημιουργήθηκε ένα γλυκό ψωμί με γάλα, βούτυρο και αβγά. Η σημασία του για το Πάσχα είναι και συμβολική, αφού παραπέμπει στην Ανάσταση του Χριστού, με το αλεύρι που "ζωντανεύει" και γίνεται ψωμί. 

Δημήτρης Σταθόπουλος dstathopoulos@athinorama.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας ενδιαφέρει ή να μας ενημερώσετε για τις παρατηρήσεις σας στα παρακάτω στοιχεία:

210 74 50 100