Christmas Food Festival

Δοκίμασε, αγόρασε, γιόρτασε!

4, 5 & 6 Δεκεμβρίου - Helexpo Palace Μαρούσι

Criollo, το νέο σπίτι του Αλέρτα

-

Δημοσιεύτηκε από αθηνόραμαUmami.gr 05/01/2015

Το Criollo, στην πλατεία Νέας Κηφισιάς, δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Αλέρτα με το Δειπνοσοφιστήριον, το εστιατόριο-catering του Μουσείου Γουλανδρή και του Μουσείου Μπενάκη. Πίσω από αυτό βρίσκονται οι αδερφοί Τάκης και Δημήτρης Χριστοφιλέας και ο Διομήδης Καψάλης, ενώ στην κουζίνα δημιουργεί ο γνωστός chef Jean-Louis Capsalas. Ο Διονύσης έχει δέσει καλά με αυτή την ομάδα, με την οποία συνεργάζεται καιρό (σαν chef patissier στο Δειπνοσοφιστήριον) και τονίζει την καλή συνεργασία και την κοινή τους φιλοσοφία. Ποια είναι αυτή; Εξαιρετική πρώτη ύλη, καλή τεχνική, πολλή φαντασία, καθημερινές φρέσκιες ιδέες.

Έτσι, οι βιτρίνες του Criollo θα μας επιφυλάσσουν συνεχείς εκπλήξεις, πέρα από τα standard αγαπημένα, σαν τα macarons (25 είδη, παρακαλώ!), τα υπέροχα τρουφάκια, τα γνήσια γαλλικά croissants, τα απίθανα αλμυρά Saint Christian και signature γλυκά του Αλέρτα, όπως η τάρτα beurre sale ή το ιδιαίτερο προφιτερόλ του και οι ευφάνταστοι συνδυασμοί εκλεκτής σοκολάτας με φρούτα.
Ήδη, τις λίγες μέρες που λειτουργεί το Criollo έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση νέα γλυκά όπως η supreme βανίλιας με passion fruit, η gianduja bitter με nougat και πορτοκάλι confit κι ένα ιδιαίτερο cheesecake που συνδυάζει cremeux βύσσινου και compote βύσσινου. Τις επόμενες μέρες θα κάνουν πρεμιέρα και δυο μοναδικά γλυκά με γνήσιο κακάο Criollo, την ακριβότερη ποικιλία κακάο στον κόσμο ("δεν περιμένω να βγάλω κέρδος από αυτό το γλυκό"), που έδωσε και τ' όνομά της στο μαγαζί.

Βρήκαμε τον Διονύση ενθουσιασμένο και γεμάτο όρεξη για νέες δημιουργίες. "Πέρα από την παντοτινή αγαπημένη, τη Valrhona, είμαι ανοιχτός σε νέα υλικά και νέους δρόμους. Ήδη ξεκίνησα συνεργασία και με την ιταλική φίρμα εκλεκτών πρώτων υλών Agrimontana (με φήμη άνω των 40 ετών στα κάστανα και τα φρούτα confit, αλλά και τις σοκολάτες domori), με σεμινάριο στο Παρίσι. Θα ακολουθήσουν κι άλλα σεμινάρια σε Γαλλία και Ιταλία, μ' αρέσει να ανανεώνομαι και να παρακολουθώ την εξέλιξη"…

Ο ακούραστος Διονύσης το έχει αποδείξει αυτό από χρόνια. Όσοι τον ακολουθούν στο facebook -όπου ανεβάζει συνεχή ενημέρωση και φωτογραφίες κάθε γλυκού που ετοιμάζει- τρελλαίνονται από τα απίθανα ωράριά του και αναρωτιούνται πόσες ώρες και αν… κοιμάται (μην ξεχνάμε ότι ετοιμάζει και τα γλυκά στο Gaspar food & mood).
Στο Criollo φυσικά θα επανέλθουμε, με δοκιμές και περιγραφές γλυκών και αρτοποιημάτων. Μέχρι τότε, μπορεί να συναντηθούμε μπροστά στις βιτρίνες του…


Criollo authentic patisserie, Ελαιών 34, πλατεία Νέας Κηφισιάς, τηλ. 210 8073967 www.criollo.gr

Ντίνα Γκρουμούτη dgroumouti@athinorama.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας ενδιαφέρει ή να μας ενημερώσετε για τις παρατηρήσεις σας στα παρακάτω στοιχεία:

210 74 50 100